The Jibs treden binnenkort op in Doesburg. De legendarische rockformatie uit Doesburg speelt op zaterdagavond 16 juli op een speciaal buitenpodium voor De Waag. De avond ervoor treedt de band 5th Wheel op.

Stadsbierhuys De Waag laat weten dat het extra inspanningen wil leveren tijdens Doesburg Binnenste Buiten, het meerdaagse evenement in Doesburg waar duizenden bezoekers op afkomen. Daarvoor heeft het twee bands vastgelegd.

Vrijdagavond 15 juli trappen wordt afgetrapt met de band 5th Wheel. Deze Drentse formatie brengt met veel enthousiasme en gevoel hits uit de jaren 60, 70 en 80. ‘Doesburg Binnenste Buiten wordt ondergedompeld in heimwee naar vervlogen tijden met nummers van onder andere Elvis, Bob Marley en Status Quo’, zo laat eigenaar Roy Kappert van De Waag weten.

Zaterdagavond 16 juli zal er een Doesburgse reünie ontstaan met The Jibs uit ons eigen Doesburg. Kappert: ‘De oude rockers hebben er verschrikkelijk veel zin in om het Waagplein weer te laten stomen met rocknummers van vervlogen tijden. De band bestaat al bijna net zo lang als Doesburg Binnenste Buiten en verdienen daarom de standaard afsluitende act te worden op het Waagplein tijdens dit prachtige evenement’.

Op beide avonden beginnen de bands van 20.00 tot 24.00 uur. Er wordt tijdens deze avonden met consumptiemunten gewerkt. Om wachttijden te verkorten is het mogelijk deze al voor Doesburg Binnenste Buiten aan te schaffen aan de bar in De Waag.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.