De IJsselbrug in Doesburg wordt in het weekend van 22 juli tot 25 juli en 5 augustus tot 8 augustus afgesloten. Reden voor de afsluiting is dat de tentconstructie wordt verwijderd en dat er aanpassingen worden gedaan aan de voegovergangen.

Daarnaast wordt een slijtlaag op het betondek aangebracht en wordt de weg voor en na de brug geasfalteerd.

Exacte afsluittijden:

–       Vrijdag 22 juli 21:00 uur – maandag 25 juli 06:00 uur;

–       Vrijdag 5 augustus 21:00 uur – maandag 8 augustus 06:00 uur.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Auto- motor- vracht- en landbouwverkeer kan tijdens deze afsluiting geen gebruik maken van de brug. Zij kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt een iets andere route in verband met te grote snelheidsverschillen.

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Hulpdiensten, Openbaar Vervoer, ontheffing houders, (brom)fietsers, voetgangers en brommobielen kunnen wel gebruik blijven maken van de brug via het verbrede fietspad aan de noordzijde (aan de kant van Zutphen).

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.