Op dinsdag 13 oktober wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg een themamiddag gehouden met als onderwerp ‘omgaan met mantelzorg’. De bijeenkomst wordt van 13.30 tot 16.00 uur gehouden in De Linie in Doesburg.

 

Zorgt u voor iemand in uw omgeving die chronisch ziek is, dementerend, of een beperking heeft, dan bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus, maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

 

Mantelzorg/zorgen voor uw naaste(n) kan gevoelens van onmacht, spanning, verdriet, angst en onzekerheid geven. Deze gevoelens komen vaak ‘niet van pas’ want u moet doorgaan. De ander heeft u immers nodig. Hoe kunt u omgaan met deze ‘lastige’ gevoelens? Een medewerker van GGNet Preventie geeft tips en adviezen gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

 

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Opgave is wel gewenst, dit kan tot 10 oktober door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

 

De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine De Linie (1ste verdieping), De Linie 4 in Doesburg.