VIT-hulp bij mantelzorg houdt voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg een themamiddag over hoe om te gaan met de verschillende aspecten van het leven. De bijeenkomst vindt plaats in De Linie in Doesburg op 14 oktober van 13.45 tot 15.30 uur.

 

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt. Het kan veel voldoening geven, maar ook wel eens teveel worden, waarbij gevoelens van verdriet, somberheid kunnen spelen. Hoe ga je om met deze gevoelens?  Elise Kox, preventiemedewerker van GGNet, reikt handvatten en tips aan hoe u de somberheid buiten de deur kunt houden.

 

Daarnaast is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 13.45 tot 15.30 uur (de zaal is geopend vanaf 13.30 uur / gelegenheid tot napraten kan van 15.30 uur tot 16.00 uur). Opgave is wel gewenst, dit kan tot 7 oktober door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg 0544-82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van De Linie (1ste verdieping), De Linie 4, 6982 AZ Doesburg en is een initiatief van VIT-hulp bij mantelzorg.