Op 26 mei wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg een themamiddag gehouden over mantelzorg en intimiteit. De bijeenkomst wordt van 13.45 – 15.30 uur gehouden in De Linie in Doesburg.

 

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

 

Een ziekte of beperking en de zorg die daarmee gepaard gaat, maken dat de relatie verandert. Ook de beleving van seksualiteit en intimiteit wordt anders, terwijl dit belangrijke aspecten zijn voor de kwaliteit van het leven. Daarbij komt dat veel mensen het lastig vinden om over dit onderwerp te praten. Dat is jammer, want gebrek aan intimiteit leidt vaak tot verdriet en eenzaamheid. Hoe ga je daarmee om? Hoe raak je toch in gesprek daarover? Zijn er tips te geven? In deze bijeenkomst die verzorgd wordt door Trudy Willems komt dit allemaal aan de orde.

 

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 13.45 tot 15.30 uur (de zaal is geopend vanaf 13.30 / gelegenheid tot napraten kan van 15.30 uur tot 16.00 uur). Opgave is wel gewenst, dit kan tot 20 mei a.s. door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine De Linie (1ste verdieping), De Linie 4 in Doesburg en is een initiatief van VIT-hulp bij mantelzorg.