Op vrijdag 1 april, om 20.00 uur, laat Kees van der Zwaard in samenwerking met Stichting Mensbeeld op realistische en humoristische wijze zien wat dementie betekent. Een theatervoorstelling dus voor mensen met dementie, hun familie of verzorgenden. Hoe ga je daarmee om, wat moet je doen? Wat kun je laten?

Kees van der Zwaard zit aan de bar van het Alzheimer-Café, met verhalen en liedjes. Hij drinkt koffie, verlangt naar een borrel en een luisterend oor.

‘Oud worden is mooi, oud zijn is moeilijk.’ Zo luidt een gezegde. Maar soms is oud worden al moeilijk. Bijvoorbeeld als Alzheimer aan je bestaan knaagt en je leven steeds meer gefragmenteerd wordt. Alzheimer knaagt ook aan de mensen om je heen. De mantel van zorg en liefde heeft zijn eigen gewicht. Oud worden met Alzheimer? Alleen maar moeilijk, niet meer mooi? En is leven niet altijd fragmentarisch?

De themavoorstelling op 1 april in de Gasthuiskerk begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 10 euro. Leden van de Remonstrantse Gemeente betalen 7,50 euro entreegeld.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.