Theo Colenbrander Salon in De Roode Tooren


Streekmuseum De Roode Tooren in Doesburg beschikt over de Theo Colenbrander Salon. De ruimte bevat een presentatie over het leven en vooral het werk van een van de beroemdste inwoners die Doesburg ooit heeft gehad, Theo Colenbrander (1841-1930).


Vrijdag 10 juni werd onder grote belangstelling in het Streekmuseum De Roode Tooren de Theo Colenbrander Salon gepresenteerd. Vele deskundigen op het gebied van keramiek uit de art deco en art nouveau periode, waaronder de bekende Frans Leidelmeijer (bekend van Kunst en Kitsch) waren aanwezig.


‘De semipermanente tentoonstelling is een hommage aan een van Doesburgs bekendste inwoners: Theo Colenbrander. Dit Hanzestadje, landelijk vooral bekend vanwege zijn mosterd en de Culturele Zondagmiddag is ook de bakermat van Nederlands eerste industrieel ontwerper’, aldus retrowatcher Arno Weltens tijdens de opening.


Het werk van kunstenaar Colenbrander is zeker de komende drie jaar te bezichtigen in De Roode Tooren. Colenbrander, die zijn jeugd doormaakte in Doesburg, werd later bekend van met name zijn keramiekontwerpen.


Streekmuseum De Roode Tooren is gevestigd in de Roggestraat pal tegenover het stadhuis. Het museum is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag en zondag is het museum geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Het museum is voor iedereen gratis toegankelijk.


1 reactie

  1. Ineke van Vonno

    Waar komt de naam de roode tooren vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑