Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en Omstreken werd opgericht. Het doel van de Stichting was om mensen te gaan vervoeren die 55 jaar en ouder waren en moeite hebben met het gebruik maken van het  openbaar vervoer. Daarnaast aan inwoners van alle leeftijden die een functiebeperking hebben en/of rolstoelgebruiker zijn.


Er werd met een bus gestart en gaande de jaren werden er twee bussen bij aangeschaft.  Momenteel wordt er gereden met drie zeer moderne bussen, die allen zijn voorzien van liften voor de rolstoelgebruiker(s).


De bussen worden uitsluitend bestuurd door vrijwilligers. Op dit moment zijn meer dan veertig vrijwilligers actief. De bussen rijden van maandag tot en met zaterdag. Op de zon- en feestdagen wordt er niet gereden.


Het kantoor van de Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en Omstreken is gevestigd aan De Linie in Doesburg. Van maandag tot en met vrijdag kunnen er van 08.30 uur tot 11.30 uur afspraken worden gemaakt.


In het begin werd er in Doesburg gereden. Het werk- en rijgebied van de Stichting is inmiddels uitgebreid naar Angerlo, Giesbeek, Drempt, Duiven, Giesbeek en Zevenaar. In september dit jaar wordt aandacht besteed aan het 20-jarige jubileum.