Thunderhawks wil clubgebouw in Doesburg

De motorrijdersvereniging Thunderhawks wil een clubgebouw hebben in Doesburg. Het heeft daarvoor een leegstaand pand aan de Koppelweg op het oog. Het gaat om het voormalige 0313-clubgebouw dat in gebruik was bij de Wedeo-groenvoorziening. Thunderhawks heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de gemeente Doesburg.


In een brief aan commissie VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) van de gemeente Doesburg laat Thunderhawks weten al enige tijd op zoek te zijn naar een geschikt verenigingsgebouw. De motorrijdersvereniging merkt op dat het pand niet in het centrum ligt, voldoende parkeermogelijkheden biedt en momenteel leeg staat.


Motorrijders tourclub Thunderhawks is een groep van ongeveer 35 motorrijders, waarvan de meeste leden uit Doesburg komen. De club is groeiende en heeft momenteel geen vaste ontmoetingsplek. Een vaste vertrek- en ontmoetingsplek is volgens Thunderhawks wenselijk omdat de vereniging regelmatig toertochten houdt en dan niet meer vanuit het centrum van de stad hoeft te vertrekken.


‘Voor de goede orde. we zijn een motor toerclub die bestaat uit een diversiteit aan leden en niets te maken heeft met een M.C. motorclub. We zijn mensen die houden van motorrijden en daarover willen praten en dan liefst in groepsverband. Deelname is zeer laagdrempelig en niet aan een bepaald merk motor gerelateerd. Een ieder is welkom’, aldus de initiatiefnemers in een brief aan de gemeente.


Wethouder Westra heeft laten weten dat het college nog geen definitief besluit heeft genomen, maar dat er een tijd geleden een tijdelijke ontheffing is verleend om het clubgebouw voor jongeren te realiseren. De wettelijke termijn hiervoor is verstreken en kan niet worden verlengd, zo meldt Westra in een verslag van de commissie VROM. Dat is de reden waarom het college vooralsnog geen toestemming heeft gegeven aan het verzoek van Thunderhawks. Diverse politieke partijen hebben hun wens uitgesproken dat Thunderhawks een eigen verenigingsgebouw moet kunnen krijgen.2 reacties

  1. Appie van der Beek

    Op verzoek van de Stadspartij Doesburg is de brief onlangs besproken in de commissie VROM. De heren hebben daar via het inspraakrecht duidelijk gemaakt wat hun bedoelingen waren. Alle partijen zijn van mening dat net zoals andere verenigingen ook de toerclub recht heeft op een eigen onderkomen. Mocht het niet mogelijk Ijn in de voormalige Keet dan moet er gekeken worden naar andere locaties.

  2. Bert Stulp

    Niet mogelijk in de voormalige Keet? Kom nou toch. Natuurlijk is dat mogelijk. Natuurlijk moeten we creatief omgaan met de regeltjes maar waar een (politieke) wil is, is een weg.
    Laat de wethouder en de ambtenaren maar naar een oplossing zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑