Toeristen veiliger naar Doesburg na weghalen paal op fietspad

Het is een stuk veiliger geworden om vanaf de campings Zwarte Schaar en IJsselstrand per fiets Doesburg te bereiken. Na diverse incidenten is een paal op het fietspad onderaan de dijk verwijderd.

De laatste tijd zijn diverse fietsers bij het opsturen naar De Grind vanaf de Grietstraat onderuit gegaan, omdat ze de rood-witte paal niet of te laat zagen. Zeker komend vanaf de campings was de paal door het hoogteverschil pas laat zichtbaar.

Op Facebook werd geregeld melding gemaakt van de gevaarlijke situatie. De laatste tijd was het regelmatig raak en raakten diverse fietsers geblesseerd na een botsing met de paal.

Zowel wethouder Ellen Mulder (VVD) als fractievoorzitter David van Sommeren van de Stadspartij zegden toe snel met een oplossing te komen. Sinds kort is de paal verwijderd en is het voor toeristen en campingbezoekers weer veilig om via de dijk Doesburg te bereiken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

Foto: Facebook

3 reacties

 1. Rob Gossink

  Sinds wanneer zit David in het college? Vervangt David Wethouder Jansen?

 2. Richard Kok

  @Rob,
  Wat ik op Facebook lees is dat David heeft overlegd met wethouder Jansen en daarna de verwijdering van het paaltje heeft toegezegd. Mogelijk omdat wethouder Jansen niet actief is op Facebook. Hoe dan ook, het paaltje is weg.

 3. Theo Houkes

  Zo’n paaltje zie je niet staan word het tijd voor hans anders alleen het zicht word anders als je zo n paaltje niet meer ziet hoor je dan nog op een fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑