Het Doesburgs schooltoneel geeft een voorstelling in jongerencentrum 0313 in Doesburg. Het toneelstuk “De boevenboot” wordt gehouden vanaf zondag 15 april tot en met vrijdag 20 april. Het toneelstuk is voor alle kinderen van groep 1 tot 8 van de openbare basisscholen in Doesburg.


Dit jaar is er gekozen voor een piratenstuk: ” De boevenboot”. Daarbij komen allerlei vragen aan de orde. Wie hebben het op de schat gemunt? Is er een verstekeling aan boord? En wie is de geheimzinnige Marrio die komt aandobberen? De voorstelling zal het leren.


Het schooltoneel is een traditie dat al meer dan 30 jaar bestaat. Een initiatief vanuit de drie openbare basisscholen, Horizion Stad, Horizon Ooi en de Wetelaar. In het verleden bestond het schooltoneel uit ouders en leerkrachten. Sinds enige jaren zijn is van die regel afgestapt, omdat het lastig is om vrijwilligers vanuit deze regel te vinden.


Iedereen boven de 18 die affiniteit heeft met toneel kan meedoen. De organisatie ligt nog wel in handen van een leerkracht, Alice Koning van de Wetelaar. Voor het vierde jaar op rij is het schooltoneel te gast bij jongerencentrum 0313 waar de voorbereidingen, repetities en de decorbouw plaatsvinden. Ongeveer 600 leerlingen zullen naar verwachting de voorstelling gaan bezoeken.


Op vrijdagavond 20 april wordt de schooltoneelweek afgesloten met een voorstelling speciaal voor volwassenen. Wie de voorstelling wil bijwonen, dient zich op te geven door een mail te sturen naar: philklinkhamer@hotmail.com