Trainingsprogramma voor Doesburgse bijstandsjongeren

Op maandag 25 november 2013 om 14.00 uur wordt in Doesburg de aftrap gegeven aan het trainingsprogramma JongLeren in het Jongerencentrum 0313. Het trainingsprogramma bevat een loopbaantraining om jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

 

Wethouder Peter Bollen gaat in zijn openingstoespraak in op de jeugdwerkloosheid in Nederland en het belang van plaatselijke initiatieven om het aan te pakken. ‘Het probleem raakt de samenleving, en het is belangrijk dat wij met zijn allen plaats inruimen voor onze jongeren, waar dat maar kan,’ benadrukt wethouder Bollen.

 

Loopbaanburo BOB geeft een toelichting op de training die zij gaat verzorgen. De start van dit programma wordt kracht bijgezet door een spectaculaire voorstelling verzorgt door de Nederlands kampioen jongleren.

 

Het wordt een intensief programma, gedurende 12 weken, 6 dagdelen per week. Niet alleen loopbaantraining, maar ook vrijwilligerswerk, voorlichting en sport. Doel van het programma is dat de jongeren een goede keuze kunnen maken voor de toekomst. Daarbij horen zaken als; de juiste opleiding kiezen en werkervaring opdoen in een richting die je ligt. De 10 deelnemende jongeren gaan onder andere vrijwilligerswerk doen bij organisaties en bedrijven. Als de resultaten goed zijn kan het programma in 2014 herhaald worden.

 

Loopbaanburo BOB is een onderdeel van de Buurtacademie. Daardoor is er direct toegang tot de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Ook zijn er faciliteiten voor voorlichtingsbijeenkomsten en ook om sport in het programma op te nemen.

 

De genodigden op deze bijeenkomst zijn natuurlijk de 10 deelnemers en hun naaste vrienden of familie, want serieus een toekomst bepalen doe je niet in je eentje. Ook zijn Doesburgse ondernemers, de buurtacademie, de gemeente en andere organisaties aanwezig die tijd beschikbaar stellen om een jongere 12 weken als vrijwilliger in hun bedrijf wegwijs te maken en mogelijkheden te laten zien.

 

Bij JongLeren wordt samengewerkt om als Doesburgse samenleving het hoofd te bieden aan het probleem jeugdwerkloosheid. Het programma wordt mogelijk gemaakt door extra geld van de provincie Gelderland binnen het Kleine Stedenbeleid.

 

 

2 reacties

 1. Frans van der Krul

  Dacht te lezen in het plan dat het er 12 zouden zijn?(nota gemeente)

 2. Frans van der Krul

  2.3 Speerpunt Activering.
  Activering is het nieuwe speerpunt van 0313, daarover zijn op onderdelen afspraken gesteld
  in onze DVO. Doelstellig is om werkloze jongeren of voortijdig schoolverlaters toe te leiden
  naar een studie of betaald werk of een combinatie van beiden. Toeleiden van deze jongeren
  is een gezamenlijke inspanning van gemeente Doesburg, Loopbaanburo BOB en Cambio (in
  goed overleg met de scholen en Jouw Unit). In totaal zijn er 12 werkervaringsplaatsen
  beschikbaar, waarbij de begeleiding wordt verzorgd door twee ervaren werkbegeleiders van
  0313 (twee teams).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑