De drie jonge zeer talentvolle musici van het Trio Chimaera treden vrijdagavond 18 oktober op bij Podium Acanthus te Doesburg met een afwisselend programma. Hun naam is afkomstig van een mythe. Je beklimt de hoge Olympos-bergtop alwaar je vlammen uit de grond ziet komen. Het is alsof daar de goden wonen.

 

Zij hebben bij het maken van hun programma de keuze laten vallen op werken van Beethoven tot Piazzolla en Rota. Zij treden op in diverse samenstellingen. Natuurlijk trio’s, maar ook werken voor cello en piano, klarinet en piano en piano-solo worden gespeeld.

 

Als eerste klinken twee delen uit het trio in Es van Beethoven. Het is een door Beethoven zelf gemaakte bewerking van zijn Septet opus 20. Daarna volgt de ‘Waldesruhe’, voor cello en piano, van Dvořák. Ook die is ook door de componist zelf bewerkt. Hij gebruikte daarvoor één deel uit een cyclus van 5 stukken voor quatre-mains.

 

Bruch schreef de ‘Acht Stücke’ voor verschillende bezettingen, waaronder die voor de combinatie klarinet, cello en piano. Op 18 oktober zullen twee ervan klinken.

 

De Argentijnse componist Piazzolla behoeft geen krans sinds een tango van hem klonk tijdens de huwelijksvoltrekking van het huidige koningspaar, Máxima en Willem Alexander.

 

Reinecke was een veelzijdig componist. Hij was daarnaast conservatoriumdocent en dirigent. Hij schreef voor veel verschillende instrumenten, waaronder ‘Introduzione ed allegro appassionato’ voor klarinet en piano. In zijn tijd was zijn invloed op het muziekleven zeer groot.

 

Als laatste klinkt het Trio in G van Nino Rota. Deze Italiaanse componist is vooral bekend geworden door zijn prachtige filmmuziek van o.a. films van Fellini.

 

Chimaera Trio: drie jonge musici, die ook individueel aan de weg timmeren. Zij kennen elkaar van hun studie het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich tevens intensief bezighouden met kamermuziek. Zij traden reeds veelvuldig op, o.a. bij het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en wonnen diverse prijzen.

 

Annemiek de Bruin studeert klarinet bij Harmen de Boer, volgde vele masterclasses, maakt(e) deel uit van verschillende orkesten, won prijzen bij verschillende concoursen en speelt regelmatig in de Classic Express. Zij soleerde zij bij Het Brabants Orkest en bij het Zeeuws Orkest.

 

Irene Kok studeert cello bij Jeroen den Herder, was succesvol bij meerdere nationale en internationale concoursen, was eerste solocellist in het NJO en het JON.  Irene bespeelt een Capicchioni uit Cremona, haar tot beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Laurens de Man studeert piano bij David Kuyken en orgel bij Jacques van Oortmerssen. Hij volgt ook bijvaklessen klavecimbel. Als pianist won hij een 1e prijs van het Prinses Christina Concours. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht.

 

Programma:             Trio Chimaera

* L. van Beethoven            – Twee delen uit: Trio in Es, Opus 38

* A. Dvořák                         – Waldesruhe, Opus 68 / B. 133

* M. Bruch                         – Twee delen uit: Acht Stücke, Opus 83

* Piazzolla                          – Primavera Porteña

* C. Reinecke                         – Introduzione ed allegro appassionato, Opus 256

* N. Rota                         – Trio in G

 

Toegang: € 15,00 p.p. (CJP en jeugd t/m 15 jaar € 7,50) inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert. Inlichtingen en reserveringen bij:  Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176

Trio Chimaera