Op zaterdag 8 januari ontvangt Gasthuiskerk Doesburg om 20.00 uur drie getalenteerde jonge mensen. Een zus en twee broers vormen op viool, cello en piano het Trio Roozeman. Het gezelschap speelt werk van verschillende componisten. Deze kinderen van Fins-Nederlandse ouders wonnen prijzen en traden op door heel Europa.

Op het programma staat het Shostakovich trio nr 2 opus 67 als groot gemeenschappelijk stuk naast enkele werken voor trio van Fritz Kreisler. Daarnaast de Passacaglia voor viool en chello die de Noorse componist Johan Halvorsen schreef op basis van een thema uit de suite in G klein van Georg Friedrich Händel. Het programma wordt aangevuld door solostukken in combinatie met piano.

Het Trio Roozeman verwierf nationale en internationale roem op kamermuziekfestivals in Delft, Middelburg, Finland, Armenië, Nagorno-Karabakh, Litouwen, Estland, Duitsland, Italië. En nu dus ook in Doesburg.

Rebecca (viool), Jonathan (cello) en Jan-Paul(piano) Roozeman zijn kinderen van Fins-Nederlandse ouders – uit het Hoge Noorden dus. Ze groeiden op in de buurt van Helsinki en studeren aan de jeugdopleiding van de Sibelius-Academie in Helsinki, met uitzondering van Jan-Paul die in Amsterdam zijn piano-studie bij Naum Grubert combineert met een studie Geneeskunde. Alledrie zijn ze onderscheiden door de Finse Pro Musica-stichting en het Finse Cultuurfonds.