Trio Scherzando treedt op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het Trio Scherzando bestaande uit Adrian David – viool, Suwita Siladjaja – piano, Romain Cattin – hoorn houden twee concerten op zondagmiddag 2 februari.  De concerten beginnen om 13.00 uur en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur

 

De musici: Adrian David – viool, Suwita Siladjaja – piano en Romain Cattin – hoorn studeerden aanvankelijk in hun geboorteland, respectievelijk Roemenië, Indonesië en Zwitserland. Zij leerden elkaar in Nederland kennen tijdens hun (vervolg)studie aan het conservatorium ArtEZ  te Zwolle.

 

Het prachtige hoorntrio van Brahms is voor de drie musici het uitgangspunt geweest voor het oprichten van hun trio en voor een zoektocht naar andere composities voor deze samenstelling. De zoektocht heeft er ook toe geleid dat de hoornist, Romain Cattin, zelf werken is gaan arrangeren voor het trio. Hiervoor koos hij veelal volksmuziek, ook uit oost Europa. Cigu en Botgros zijn violisten die een ensemble van Roemeense volksmuziek leiden.

 

Op het programma staan twee Hora´s. Een Horà is een dans die heerlijk pittig en opzwepend is. Romain bewerkte deze muziek voor het trio. Het trio van Mozart is een bewerking van zijn kwintet voor hoorn en vier strijkers. In de twee stukken van Max Bruch neemt de hoorn de cellopartij over.

 

Op 2 februari worden twee verschillende programma´s ten gehore gebracht. Om 13.30 uur klinkt het Trio in Es van Mozart en verder twee werken uit het volksmuziekrepertoire. Om 15.00 uur laten zij het eerste deel horen uit het beroemde Hoorntrio van Brahms. Daarna volgen twee delen uit de Acht Stücke opus 83 van Bruch en een Horà van Cigu en een van Botgros.

 

Adrian David treedt regelmatig op in Het Gelders Orkest en is concertmeester van het Britten Jeugd Orkest. Suwita Siladjaja vervolgt na het behalen van het Bachelors-diploma zijn studie bij Sepp Grotenhuis, en Romain Cattin studeerde aanvankelijk in Lausanne en Fribourg en tegenwoordig ook in Zwolle.

 

Programma 2 februari 2014 Trio Scherzando

 

Programma 13.30 uur:

* Wolfgang A. Mozart             Trio in Es, KV 407 (adapt. Hanz Pizka )

* Traditional                             On the green grassy slopes of the Boyne (arr. hoorn trio R. Cattin)

* Traditional                             Suite de Melodii (arr. hoorn trio R. Cattin)

 

Programma 15.00 uur:

* Johannes Brahms                  uit Horn trio op. 40, deel 1

* Max Bruch                               twee delen uit Acht Stücke op. 83

( arr. hoorn trio C. Gianneschi en C. DiFidio)

* Stefan Cigu (trad.)                Horà de Concert (arr. hoorn trio R. Cattin)

* Nicolae Botgros (trad.)        Horà Moderata (arr. hoorn trio R. Cattin)

 

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Trio Scherzando