Culturele Route in Doesburg op zondag 2 februari

Op zondag 2 februari is er weer Culturele Route in Doesburg. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn vele galerieën en kunstgelieerde bedrijven dan geopend voor het publiek. De deelnemers van de Culturele Route zijn te herkennen aan een opvallende vlag.

 

Het gaat om de tweede editie sinds de gemeente eind vorig jaar heeft besloten dat winkels ook op zondag open mogen zijn. Deelnemers van het culturele initiatief waren fel tegen dit gemeentebesluit omdat ze vrezen dat het specifieke karakter verdwijnt en dat dit uiteindelijk voor minder bezoekers gaat leiden.

 

Bij de eerste Culturele Route in het nieuwe jaar bleek maar een handjevol winkels die gebruik maakten van de mogelijkheid om de deuren te openen. Op de website www.culturelezondagdoesburg.nl is een plattegrond te downloaden waarop te zien is welke galerieën deelnemen. Ook biedt de plattegrond een goede mogelijkheid om zelf de route te bepalen.

 

1 reactie

 1. Hanneke Hoed

  Gelukkig heeft men besloten om het nog een tijdje aan te zien en niet per direct met de Culturele Zondag te stoppen.
  Het lijkt me een symphatiek gebaar als de winkels die tijdens de Culturele Zondag open zijn, zich aanmelden met hun bedrijf als Vrienden van de Culturele Zondag. Op deze manier wordt de Culturele Zondag groep fininancieel ondersteund.
  Natuurlijk kan iedereen zich hiervoor aanmelden maar de winkels die, net als wijzelf, meeliften op dit unieke maandelijkse evenement kunnen zo wellicht een handreiking richting de organisatie Culturele Zondag maken.

  Hanneke Hoed, Oud-Hollandse snoepwinkel & Suikerbakkerij LekkerszenZo

  Ps: zelf hebben wij ons uiteraard aangemeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑