BMV Advies van de Doesburger Vincent Kreileman heeft belangloos een reanimatietraining verzorgd bij Kegelcentrum Doesborgh op De Ooi. De cursusdeelnemers werd verteld hoe ze een hartstilstand herkennen en hoe gereanimeerd moet worden. Tevens werd en gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) uitgelegd.

 

‘Ons hart is de motor van ons lichaam. Als het hart stopt, dan stopt de constante toevoer van zuurstof en treedt er al zeer snel schade op aan de organen. Wekelijks overlijden er in Nederland meer dan 200 mensen aan een hartstilstand als gevolg van een hartinfarct. Dit gebeurt vaak in huiselijke kring waar deskundige hulp in de eerste minuten niet ter plaatse kan zijn. Een hartstilstand kan iedereen zonder waarschuwing overkomen’, waarschuwt Kreileman.

 

Kreileman: ‘Door een cursus Reanimatie en AED te volgen is gelijk adequate hulp geven mogelijk  en kunnen daarom de overlevingskansen van iemand enorm vergroten’.

 

BMV Advies uit Doetinchem is een veiligheidskundig adviesbureau, waar bedrijven en particulieren terecht kunnen voor advies over veiligheid. Naast veiligheidsopleidingen heeft BMV Advies een groot assortiment aan veiligheidsproducten zoals brandblussers, EHBO middelen en AED’s.

cursus