Na een succesvolle eerste editie van DoMus (Doesburg Museumstad) organiseert HetHuisDoesburg in april 2014 de tweede editie van dit museale evenement. Op zaterdag 5 april staan de Doesburgse musea én Doesburgse verzamelaars in de spotlights.

 

Doesburgse verzamelaars ontvangen die dag bezoekers in hun huismuseum, virtueel of gezamenlijk in de Grote Kerk. Daar wordt voor de tweede keer een eendaags pop-up museum ingericht.

 

DoMus wordt georganiseerd door vier Doesburgers, onder de paraplu van HetHuisDoesburg. Angelique Ende, Frank Ludin, Loes van Schaik en Martin de Kleijn zoeken bijzondere, opvallende, gewone, kleine of grote verzamelingen. Daarbij is alles welkom, van mosterdpotjes tot LP’s, van antiek speelgoed tot fossielen en van schilderijen tot voetbalplaatjes.

 

Verzamelaars die hun verzameling voor één keer aan het publiek willen tonen kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen via info@hethuisdoesburg.nl of op www.hethuisdoesburg.nl.

 

Het Nationale Museumweekend op 5 en 6 april is voor de organisatoren van de Doesburgse Culturele Zondag en DoMus aanleiding voor de organisatie van een Doesburgs Cultuurweekend, met DoMus op 5 april en een Themadag van de Culturele Zondag op 6 april. Het koppelen van deze twee culturele evenementen maakt Doesburg in het eerste weekend van april extra aantrekkelijk voor een breed publiek.

Informatie