Winkel Doesburg tijdelijk dicht na faillissement Tuunte Fashion

Tuunte Fashion, met een vestiging in de Meipoortstraat 10 in Doesburg, is failliet verklaard. De modeketen zou het faillissement zelf hebben aangevraagd.

Dat meldt RetailNews.nl. De financier van de modeketen heeft na jaren van verlies de stekker eruit getrokken. Inmiddels is een curator aangesteld.

De winkel in de Meipoortstraat 10 is sinds maandag enkele dagen gesloten geweest. Op de deur hing geen briefje over de reden van de sluiting. De telefoon in de Doesburgse winkel werd niet opgenomen. Inmiddels zijn de winkeldeuren weer open.

De oorzaak voor het faillissement is volgens directeur Louis van Andel teruglopende bezoekersaantallen. Een koerswijziging van Tuunte Fashion waarbij werd gestopt met uitverkopen en meer eigen kleding in de winkel kwam te hangen, gaf niet het gewenste effect.

Wat er met de ruim 40 winkels, veelal gevestigd in het oosten van het land, gebeurd, is niet bekend. Volgens Van Andel is er een aantal geïnteresseerden. Dat zou een eventuele doorstart kunnen betekenen. Maar gezien de moeilijkheden in de modebranche is het niet ondenkbaar dat de kledingwinkels definitief dicht blijven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑