Op zondagmiddag 3 mei zullen er bij Podium Acanthus in Doesburg twee concerten klinken. Om 13.00 uur treden de sopraan Gerdine Tuinstra en de pianist Dennis Broeders op en om 15.00 uur de pianist Pieter van Delden.

 

Gerdine Tuinstra en Dennis Broeders brengen een programma met voornamelijk laat-romantische liederen uit de tweede helft van de 20e en het begin van de 21e eeuw. Heel anders van sfeer is het lied ‘Tom sails away’ van de Amerikaanse componist Charles Ives. Tussendoor klinkt een mooi virtuoos werk voor piano solo, een van de Etudes van Frédéric Chopin.

 

Pieter van Delden brengt een programma met muziek voor pianoliefhebbers: de impressionistische Images van Debussy, een virtuoze etude van Rachmaninov en een eerbetoon aan J.S. Bach van de Franse componist Francis Poulenc.

 

Sopraan Gerdine Tuinstra studeerde zang bij Jan van Zelm aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en aan het Rotterdams Conservatorium bij Carolyn Watkinson en Charlotte Riedijk,waar zij in 2011 afstudeerde. Zij ontving ook lessen aan de Haute Ecole de Musique in Genève van Daniëlle Borst. Zij is in 2013 een masteropleiding begonnen aan ArtEZ bij Marjan Kuiper. Als soliste heeft Gerdine een breed repertoire opgebouwd, binnen zowel opera en oratorium, lied en hedendaags repertoire. Zij geeft regelmatig liedrecitals in diverse bezettingen en is actief binnen cantatediensten in de regio Rotterdam en Den Haag.

 

Dennis Broeders studeert koordirectie bij Klaas Stok en piano bij Marien van Nieukerken aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. In deze Masteropleiding specialiseert hij zich in de diverse facetten van het werken met zangers; als pianist op het gebied van liedbegeleiding en als dirigent in koormuziek. Hij is de vaste dirigent van Stukoz (Studentenkoor Zwolle) en was als repetitor betrokken bij projecten van de Utrechtse Studenten Cantorij en het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Hij volgde eerder koordirectielessen bij onder andere Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen en nam in 2011deel aan de Kurt Thomas Cursus.

 

Toen Pieter van Delden op 16-jarige leeftijd het tweede pianoconcert van Rachmaninov hoorde werd hij zo enthousiast, dat hij piano ging studeren aan het conservatorium en daar zijn bachelor piano haalde. In september 2013 startte hij zijn masteropleiding bij Marien van Nieukerken met als specialisatie ‘liedbegeleiding’. Samen met zijn vaste zanger Michael Borth (bariton) heeft hij masterclasses gevolgd. Kort geleden hebben zij op het internationale lied-duo concours te Enschede de publieksprijs en masterclassprijs gewonnen.

 

Programma Gerdine Tuinstra en Dennis Broeders om 13.30 uur:

* Ildebrando  Pizzetti                        – I Pastori

* Charles Ives                                     – Tom sails away

* Frédéric Chopin                              – Etude, op. 25 № 7

* Richard Strauss                              – Geduld

* Gustav Mahler                                – Lob des Hohen Verstands

* Alexander Zemlinsky                     – Die Drei Schwestern

 

Programma van Pieter van Delden om 15.00 uur:

* Claude Debussy                                  – Images, Boek I

* Sergej Rachmaninov                         – uit Etudes Tableaux, op.39: № 2 Lento assai

* Francis Poulenc                                  – Valse improvisation sur le nom de Bach           

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoonnummer 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl