Bij restaurant De Liefde in Doesburg schoot cupido zaterdagavond ontegenzeggelijk raak. In het restaurant vonden tijdens Valentijnsdag maar liefst twee huwelijksaanzoeken plaats.

 

Van een huwelijksaanzoek was restaurantmanager Margreet Deen op de hoogte. Van de andere niet. ‘Meneer belde afgelopen week op of we ideeën hadden. Hij had nog geen ring, dus wij hebben een nepring in een glas mousserende wijn als vooraf gedaan. Het duurde enige tijd toen ze doorhad dat er iets in het glas zat. Daarna volgde het huwelijksaanzoek’, aldus Deen.

 

Komende week gaat het verliefde stel op zoek naar een echte trouwring. Het huwelijksfeest wordt later in restaurant De Liefde gevierd. Van het andere aanzoek zaterdagavond kreeg Deen niet veel mee. ‘Wij waren niet op de hoogte en ineens ging meneer door de knieën’.

 

Restaurant De Liefde krijgt vaker te maken met stellen die elkaar de liefde verklaren in het restaurant. Deen: ‘We proberen mee te denken en een cadeau in een gerecht te verwerken. Vaak willen ze een ring in een dessert, maar wij adviseren altijd om eerder met het aanzoek te komen. Anders is er veel nervositeit en kan een avond minder leuk zijn’.