Als het toeristenseizoen volgend jaar start, beschikt Doesburg over een openbaar toilet. Het College van B & W heeft kenbaar gemaakt dat er bij parkeerplaats De Bleek een openbaar toilet komt, die ook te gebruiken is voor invaliden.

Al geruime tijd wordt er in Doesburg gesproken over een openbaar toilet. Verschillende locaties zijn genoemd, maar nu wordt het parkeerplaats De Bleek. Het oude ABN-AMRO bankgebouw in de Kerkstraat stuitte op te veel weerstand, waarna uitgeweken is naar De Bleek.

De gemeente Doesburg huurt voor twee jaar een toiletunit. Die wordt op De Bleek geplaatst bij het kleine pad richting de Burgemeester Flugi van Aspermontlaan. Het gaat om een enkelvoudig toilet van 2 bij 3 meter.

Het toilet wordt na elk gebruik automatisch gereinigd. Gebruik maken van het toilet kost 0,50 euro per gebruik. Er kan betaald worden met muntgeld of met een betaalpas.

Nog wel moet een bestemmingsplanprocedure worden gestart. Ook moeten er nog aansluitingen worden aangelegd voor riool, water en elektra. De huurkosten van de unit kost de gemeente zo’n 15.000 euro op jaarbasis.

De gemeente wil nog voor de Gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar de toiletunit realiseren. Daarmee wordt voldaan aan de toezegging in het coalitieakkoord dat er binnen de huidige coalitie een openbaar (invaliden) toilet komt in Doesburg.

De kans is groot dat er op korte termijn een tweede openbaar toilet in Doesburg komt. LOC17, die de GTW-loods wil kopen en opknappen, heeft beloofd een openbaar toilet in of bij de loods te plaatsen. Naar verwachting wordt de eigendomsactie van de loods eind dit jaar getekend. Daarna kan worden gestart met de realisatie van het openbaar toilet.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.