Tweede Kamerleden Van Dijk en Ypema naar Doesburg

Otwin van Dijk en Loes Ypma, beiden voor de PvdA actief in de Tweede Kamer, komen op maandag 18 mei naar Doesburg. De Tweede Kamerleden nemen de eerste uitkomsten van een onderzoek over pesten in ontvangst. Daarnaast gaan ze met leerlingen en leerkrachten van Horizon Stad in gesprek.

 

Van Dijk en Ypma zijn op 18 mei van 13.00 tot 13.45 uur aanwezig op basisschool Horizon Stad. Ze nemen daar kennis van het vernieuwde project ‘Frank in de buurt’, dat de laatste tijd is uitgevoerd in Doesburg.

 

Het gaat hierbij om een vernieuwende aanpak van pesten en discriminatie waarbij sociale veiligheid en leerbaarheid belangrijke onderwerpen zijn. Het meldpunt pesten en discriminatie Gelderland Midden en voormalig journalist Frank Bolder zijn samen met dit project begonnen.

 

Bolder is met een camper de wijken ingegaan en heeft met meer dan 600 Doesburgers gesproken. Daarnaast is er een online enquête geweest.

11 reacties

 1. Frans van der Krul

  En nu nogmaals, hopelijk zonder schrijf fouten:

  Als burger van Doesburg zal ik nooit meer mee werken aan deze soort enquêtes/vragenlijstjes!
  Waarom niet?
  Nadat ik de vragen had besproken en ingevuld in het busje bij de Aldi gebeurde de week daarop het volgende: •Werd gebeld door een ambtenaar van de gemeente dat ik zou hebben aangegeven dat mijn buren een wietplantage zouden hebben!
  Ik weet echter van niets, ik moest daarvan aangifte ga doen!
  Ik liet weten dat mijn buren zeker geen wietplantage hadden of hebben gehad en dat ik dat ook niet zo hebt gezegd, de ambtenaar liet me weten dat ik dan maar misdaad anoniem moest bellen om het daar te melden, heb de brave man laten weten dat de vragen van die enquête volledig uit zijn verband werd gerukt.
  Wat ik dus constateer is dat ambtenaren zich met de antwoorden op een zeer negatieve wijze gaan bemoeien, dit
  enquête/vragenlijstje was toch anoniem?
  Hoe kon men aan mij naam, telefoonnummer en adres komen? Heb er even over naar moeten denken van wat er gevraagd was, plots wist ik het weer!
  Aan het einde van de vragen sessie vroeg men mij of ik mee wil werken en denken over de wijk en daarvoor mijn gegevens zou achterlaten en zo geschiede.
  Dat deze persoonsgegevens door de gemeente zouden worden misbruikt is voor mij de reden dat ik nooit meer mee zal werken aan dit soort enquêtes/vragenlijsten!

 2. Theo Houkes

  He frans effe pukje roken

 3. Theo Houkes

  foutje: peukje roken anders krijg je gezeur over schrijffouten

 4. Frans van der Krul

  Werd in kennis gesteld van een zeer denigrerend mailtje door een lid van een partij die anti sociaal is geworden deze was gericht aan een groep mensen in Beinum.

  dag allen,
  Lees het verhaal van Frans Krul op Doesburgdirect Voor “Frank bij u in de buurt”.
  Frans Krul kun je met een korreltje zout nemen………maar toch.
  groet XXXXXXXX (naam mij bekend)

 5. Theo Houkes

  HE RICHARD kOK : zou je hier is niet op reageren als ik negatief reageer dan heb ik heel Doesburg direct over me heen hangen niet dat het me stoort overigens, dan word ik zelfs op de koffie uitgenodigd in het arsenaal om mij effe de les te lezen en dit mag dan allemaal wel we zouden toch respect voor elkaar blijven houden.
  En wat frans zegt is zeer terecht die enqetes hier in Doesburg is ook echt een wasse neus want er komt toch niks uit het valt altijd zo uit dat je een paar zeikers hebt, maar dan zeggen ze die hou je altijd en dan gaan de heren weer met de eer strijken

 6. Richard Kok

  Theo, wat is er toch met je aan de hand? Ik heb je enige tijd geleden uitgenodigd voor een bak koffie in Het Arsenaal (ik betaal) om kennis met je te maken. Niet om je de les te lezen zoals je schrijft, maar gewoon omdat ik van mening ben dat als je elkaar in de ogen kijkt elkaar beter begrijpt en elkaar kunt helpen. En inderdaad, ik houd van positieve dingen. Want positiviteit geeft mensen energie. Energie om dingen op te pakken, om dingen te doen, om vooruit te gaan.

  Als moderator vraag ik je hierbij vriendelijk om svp een andere toon te gebruiken in je reacties, of anders weg te blijven. Ik weet dat dit misschien niet gastvrij klinkt, maar graag wil ik de grote meerderheid die niet reageert maar zich wel stoort aan negatieve reacties (blijkt uit onderzoek) een prettig DoesburgDirect.nl bieden. Een DoesburgDirect.nl waarmee we vooruit kunnen. Dank voor je begrip en medewerking.

  Richard Kok
  Founder DoesburgDirect.nl

 7. Theo Houkes

  Met mij is niks aan de hand : ik ben toevallig de buurman van de heer Frans van der Krul en mij word dus verweten dat ik een wiet plantage zou hebben door een of andere ambtenaar van de gemeente en dat frans mij maar annoniem moet aangeven kan dit dan maar zo en dan mag ik niks negatiefs zeggen.
  Als het een grote kerel is geef hij effe zijn naam.

 8. Ap Schrader

  Richard ik ben het volledig met je eens. Ook ik heb de heer Houkes als eens geschreven dat hij het verleden moet vergeten en niet blijven hangen in wrok. Discussie via Doesburg Direct kan heel vruchtbaar zijn, maar dan moeten de onderwerpen wel ergens over gaan en geen slap verhaal of verwijt worden. Goede tip de meeste taalfouten kun je voorkomen door er de spellingscontrole op los te laten.

  Groeten Ap Schrader

 9. Theo Houkes

  Ja Ab en Richard jammer voor jullie maar je zult toch nog lang moeten lezen wat ik zoal schrijf met of zonder fouten en mijn toon gaat niet veranderen blijf het volgen er komt meer.

 10. Theo Houkes

  Wat vergeten : ik hou ook niet zo van mensen die een ander naar de mond praten ( netjes toch )

 11. Ap Schrader

  Ja ik was al bang dat het moeilijk is om bij jou het negatieve patroon dat jij je hebt ingebeeld uit te bannen.

  Wees gerust ik zal je stukjes niet meer lezen dan kan ik mij er ook niet aan storen.

  Vriendelijke groet ap schrader

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑