De PVV heeft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in Doesburg vooral toegeslagen op stembureau Mauritz Kazerne en Horizon Ooi. De andere winnaar, de VVD, deed het vooral goed bij het stembureau in het stadhuis en de drie stembureaus op de Beinum.


Dat blijkt uit een analyse van de uitslag in Doesburg. Daaruit blijkt verder dat de grootste partij, de PvdA, het vooral goed deed in zorgcentrum IJsselzicht, zorgcentrum St. Elisabeth en stembureau De Ark op de Kraakselaan. Op die drie stembureaus werd procentueel fors meer gescoord dan het gemiddelde in Doesburg.


De SP, ook in Doesburg een van de grootste verliezers, scoorde met name op het stembureau in het stadhuis fors minder dan het gemiddelde. De andere grote verliezer, CDA, had het nakijken op de stembureaus Anne Frankschool Ooi, Horizon Ooi en Ark Beinum.


Verder blijkt dat het stembureau op het stadhuis met 1197 van de totaal 6590 stemmen het meest populair was. Op de voet gevolgd door stemlokaal Beumerskamp op de Beinum (1118). Het minst werd gestemd in St. Elisabeth. In dit verzorgingscentrum werden 107 stemmen geteld.


Tip:
Op de website van de gemeente Doesburg meer over resultaten per stembureau


Zie ook:
PVV winnaar, PvdA grootste in Doesburg