Op dinsdag 4 februari vindt voor de tweede keer het mobieltjesproject plaats in de Buurtacademie in Doesburg. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan 55+ ers,  instructie geven hoe je met een mobieltje omgaat. Jongeren zijn gewend om op een speelse en vaak vanzelfsprekende manier met een mobieltje op te gaan. Vaak maakt het niet uit om welk type telefoon het gaat. Daarnaast zijn er veel mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Wanneer dit voor u het geval is, komt u gerust naar het mobieltjesproject.

 

Het mooie aan dit project is dat jong en oud met elkaar worden verbonden. Jongeren van het voortgezet onderwijs doen dit als invulling voor hun Maatschappelijke Stage. Zij maken op deze manier kennis met vrijwilligerswerk door kennis over te dragen.

 

Vooraf worden de jongeren geïnstrueerd hoe op een goede manier kennis kan worden overgedragen. De leerlingen worden aan deelnemers gekoppeld en wanneer nodig kan een vervolgafspraak worden gemaakt.

 

Vanwege het succes in december, waarbij Caleidoz en de Buurtacademie dit samen hebben georganiseerd, vindt op dinsdag 4 februari een nieuwe bijeenkomst plaats. U bent  deze dag welkom tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij de Buurtacademie, de Linie 4 in Doesburg. Voor deelnemers zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden kunnen zich telefonisch of per mail aanmelden bij Caleidoz of de Buurtacademie: 0313-712 400 of d.westerik@caleidoz.nl of activiteiten@buurtacademiedoesburg.nl

Mobieltjes