De Doesburgse ondernemer Peter Taai, eigenaar van Viking Outdoor, houdt in het najaar voor de tweede mail een trailrun. Nieuw aan het hardloopevenement is dat naast de 16 en 32 kilometer er ook een parcours is van 8 kilometer.

De tweede Viking Trailrun wordt gehouden op zaterdag 22 oktober. Start en finish is bij de brandweerkazerne in Dieren. De route is onverhard gaat richting het prachtige natuurgebied de Posbank.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 8 kilometer, 16 kilometer en 32 kilometer. Het parcours kent veel klimmetjes en afdalingen.

Viking Trailrun
Er vindt geen tijdregistratie plaats. Daarom kan de organisatie het inschrijfgeld laag houden. Wie voor 1 september inschrijft, betaalt 10 euro per persoon. Na 1 september zal het inschrijfgeld omhoog gaan.

Totaal kunnen er 250 lopers verdeeld over de drie afstanden deelnemers. Momenteel hebben zich al ruim 130 deelnemers aangemeld. Vorig jaar kende de eerste Viking Trialrun veel deelnemers uit Doesburg. De verwachting is dat dit jaar dat niet veel anders is.

Deelnemers kunnen tegen een kleine meerprijs een bedrukt hardloopshirt aanschaffen als aandenken van deelname aan het hardloopevenement. Aanmelden om deel te nemen kan via www.vikingoutdoor.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.