Breedtesport Doesburg en Passogame starten op 18 april, de eerste dag van de Nationale Sportweek 2015, gezamenlijk het project ‘Doesburg Maakt Stappen’. ‘Doesburg Maakt Stappen’ is bedoeld voor iedereen die in Doesburg woont, werkt of naar school gaat en die op een leuke en uitdagende manier iets aan beweging wil doen.

 

De basis van ‘Doesburg Maakt Stappen’ is de uitdaging om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Er wordt daarbij in 12 weken virtueel van Doesburg naar Parijs gelopen, individueel of groepsgewijs. Alle beweging die per dag wordt gedaan telt mee, dus ook fietsen, tuinieren of sporten. Deelnemers werken zo spelenderwijs aan een actieve en gezonde leefstijl.

 

Waarom 10.000 stappen? De gemiddelde Nederlander zet 6.000 stappen per dag, maar mensen met een zittend beroep komen zonder extra beweging soms niet verder dan 3.000 tot 4.000 stappen. Pas bij 10.000 stappen per dag begint een actieve leefstijl en dit heeft een grote invloed op de gezondheid. Om dit te ondersteunen krijgt iedere deelnemer een elektronische stappenteller. Zo wordt bewustwording gerealiseerd en inzicht verkregen in de persoonlijke uitdaging.

 

Binnen het project worden verschillende initiatieven ontplooid om allerlei groepen bij het programma te betrekken. Denk daarbij aan scholen (leerkrachten, ouders), ouderen of bedrijven en instellingen. Zo wordt ‘Doesburg Maakt Stappen’ een echt breedtesportevenement!

 

‘Doesburg Maakt Stappen’ werkt verder aan een exclusief en veelal gratis activiteitenprogramma op het gebied van bewegen en gezondheid voor alle deelnemers. Deelnemers krijgen onder meer gratis tips en voorlichting over een vitale leefstijl gedurende het gehele project. Kosten voor deelname aan ‘Doesburg Maakt Stappen’ inclusief programma en stappenteller bedragen 12,50 euro.

 

Meer informatie is te vinden op: www.sportenindoesburg.nl, klik op activiteiten en dan op de button van ‘Doesburg Maakt Stappen’.