Het sportstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Doesburg is weer zeer voortvarend begonnen. Vanaf het startschot op woensdag 5 november 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sportenindoesburg.nl. Binnen een uur  waren er al 100 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete kennismakingsactiviteit en na een dag inschrijven staat de teller al op bijna 200 inschrijvingen voor de kennismakingsactiviteiten.

 

DJ Workshop, Turnen, Beeball, Weerbaarheidstraining, Gitaarles en Koken hadden binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Kinderen krijgen het advies om de website www.sportenindoesburg.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

 

Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Doesburg heeft samen met de verenigingen en andere activiteitenaanbieders hun krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het Sjors Sportief/Creatief boekje, waarin 24 verschillende aanbieders 87 activiteiten aanbieden. Alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen.

 

Het verbinden van kinderen aan sport- en cultuuraanbieders is een van de speerpunten uit het sportbeleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn één van de instrumenten die gemeente Doesburg inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport. Sjors Sportief & Sjors Creatief blijken een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport. Meer informatie is te vinden op de website www.sportstimuleringnederland.nl of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.