Stichting Behoud Martinikerk biedt inwoners van Doesburg de mogelijkheid tot bezichtigingen van de vorderingen van de werkzaamheden in de Martinikerk. Op de zaterdagen 15 november en 27 december van dit jaar wordt de kerk opengesteld om de vorderingen van de werkzaamheden te bekijken. De openingstijd is van 11.00 tot 14.00 uur. De ingang aan de noordzijde is dan open. In 2015 is dit nogmaals mogelijk.

 

De herinrichting van de kerk gaat gepaard met ingrijpende werkzaamheden. Het heeft ten doel de kerk meer geschikt te maken voor multifunctioneel gebruik en daardoor de toekomstbestendigheid te verbeteren.

 

Zo worden er twee serviceblokken in de kerk gebouwd, aan weerszijden van de toren, waarvan in de zijbeuk aan de Marktzijde een keuken, garderobes en toiletten op de begane grond en een etage voor vergaderen. In de noordelijke zijbeuk worden op de begane grond een winkel, garderobes en toiletten gerealiseerd met eveneens een etage voor vergaderingen etc.

 

Onder het orgel wordt een tochtportaal van glas aangebracht. In de huidige consistorie wordt een stiltecentrum gerealiseerd.

 

U bent op bovengenoemde dagen welkom om de vorderingen te aanschouwen.