Afgelopen weekend was er tijdens NL Doet het nodige te doen in Doesburg aan vrijwilligerswerk. Zo was er een beautydag voor bewoners van het Sint Elisabeth en staken leden van de Rotary de handen uit de mouwen om aan de slag te gaan bij museum ’t Olde Ras, Scouting Doesburg en bij de imkervereniging.


Naast de beautydag voor ouderen in Sint Elisabeth was er in de kleinschalige woonvorm De Hessegracht een bloemschikmiddag voor ouderen. ‘Beide activiteiten zijn, mede door de vrijwilligers, een groot succes geworden’, aldus Miranda Wanders namens de zorgcentra.


Leden van Rotary afdeling Doesburg gingen afgelopen zaterdag aan de slag bij ’t Olde Ras. Het museumgebouw werd geschilderd en er werd in de tuin gewerkt. ‘Er kwamen ongeveer vijftien mensen met enkele kinderen hun klussenhulp aanbieden in het kader van Oranjefonds NL Doet. De Stichting Fruitcultuur heeft grote waardering voor de inzet van deze groep, die dit werk al enkele jaren heeft uitgevoerd. De stichting fruitcultuur is door inzet van deze mensen heel goed geholpen en ziet ze dan ook heel graag weer terug een volgende keer’, aldus Edy Riewald van de Stichting Fruitcultuur.