Voormalig Doesburger en huidige Commissaris van Koning van de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, heeft verbouwde Gasthuiskerk officieel geopend. De show tijdens het openingsprogramma werd gestolen door de muziektheatergroep WhatEverHappens.

 

Vrijdag aan het eind van de middag zal de Gasthuiskerk bomvol met genodigden om de officiële opening bij te wonen. Na een welkomstwoord van de voorzitter van de Gestichten van Weldadigheid, Kees Scheepers, volgde een toespraak van de Commissaris van de Koning en oud-inwoner van Doesburg, Clemens Cornielje.

 

Na zijn toespraak zorgde Cornielje voor het officiële openingsmoment door een plaquette te onthullen. Daarna volgden optredens van het gemengde zangkoor Panta Rhei Vocaal, stadsdichter Jan Vijn, pianist Eric Langewijk en muziektheatergroep WhatEverHappens. Vooral dit optreden zorgden voor veel enthousiasme bij het aanwezige publiek. Tenslotte sloot Hermen Overweg namens de Gasthuiskerk het programma officieel af.

 

Zaterdag 30 augustus is de Open Dag van de Gasthuiskerk. Dan kan iedereen tussen 13.00 en 17.00 uur de verbouwde kerk komen bezichtigen. Daarbij is een programma samengesteld om het bezoekende publiek te vermaken.

 

Op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl is een uitgebreid fotoverslag te zien van de opening.

 

Gasthuiskerk