Albert Heijn is nog tot eind van het jaar bezig met de verbouwing van het exterieur van het  winkelpand in het centrum van Doesburg. In januari staan twee weken sluiting gepland voor de verbouwing van het interieur. Directeur Gerald ten Have spreekt van een radicale verbouwing, waarbij zijn winkel straks voldoet aan alle moderne bouweisen van deze tijd.

 

Momenteel wordt het exterieur van de panden onder handen genomen. Naar verwachting gaat dat tot eind van dit jaar duren. ‘In januari gaan we een weekje dicht voor de ruwbouw en een weekje dicht voor de inrichting. De winkel krijgt een nieuwe vloer, een nieuw platfond, led-verlichting, energiebesparende maatregelen zoals afgedekte koelingen en het hele pand zal een behandeling ondergaan tegen houtworm en boktor. Het gaat om een radicale verbouwing’, aldus Ten Have.

 

Ten Have zegt ruim drie jaar bezig te zijn geweest met de gemeente om tot overeenstemming te komen voor de verbouwplannen. Ten Have: ‘Je praat over oude panden, daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Zo hebben we tijdens werkzaamheden tussen de dakpannen een krant uit 1893 gevonden. Wel hopen we dat de gemeente vasthoudt aan de afspraken om winkels te vestigen in het centrum. We zijn geschrokken dat hier bij Only for Men van afgeweken is’.

 

Met de verbouwing van Albert Heijn is een flink bedrag gemoeid. ‘Exacte getallen geven we niet, maar het gaat om veel geld. Daarom vind ik het ook belangrijk dat de politiek in Doesburg zich moet uitspreken om echt voor het centrum te gaan en hier vervolgens naar moet handelen. Als je bezoekers wilt ontvangen, moet je dit ook faciliteren. Ondernemersvereniging DOV is momenteel in gesprek met de gemeente om de parkeerplaats achter Albert Heijn en Coöp aan te pakken. Ons belang zal duidelijk zijn, wij willen goede parkeerfaciliteiten voor bezoekers van de binnenstad. Dat is goed voor de winkeliers en goed voor het aantal bezoekers in de binnenstad’, aldus Ten Have.

 

Albert Heijn is een van de grootste trekkers in de binnenstad van Doesburg. De winkel is gevestigd in de Ooipoortstraat in Doesburg. Bezoekers kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde de winkel betreden. Achter Albert Heijn ligt een parkeerplaats voor ruim 150 auto’s. Het gaat hierbij om een parkeerplaats waarvoor betaald moet worden.