De verbouwing van de Gasthuiskerk in Doesburg moet half mei zijn voltooid. Op 22 juni staat de eerste bijeenkomst in de vernieuwde kerk gepland. Dat laat Hermen Overweg van de Gestichten van Weldadigheid Doesburg, de eigenaar van de kerk, weten.

 

Momenteel wordt hard gewerkt aan de kerk. Zo krijgt de kerk vloerverwarming, een nieuw geluidsplan met bijbehorende installatie en wordt een glazen foyer aangebouwd aan de kerk.

 

Enkele jaren geleden kocht de Gestichten van Weldadigheid de kerk. ‘We liepen tegen wat obstakels aan. Zo was het geluid en de temperatuur niet optimaal. Om de kerk te kunnen exploiteren was het noodzakelijk om een verbouwing door te voeren’, aldus Overweg.

 

De Gasthuiskerk mikt straks op drie te verhuren ruimtes; de kerk, de foyer en de consistoriekamer. Overweg: ‘Prima ruimtes, zeker om in combinatie te gebruiken. Half mei moet de bouw worden opgeleverd en op 22 juni is de eerste bijeenkomst met de herdenking van de Doesburgse dichter Kees Rood’. Half juli wordt de Gasthuiskerk officieel heropend.

 

Met de verbouwing en uitbouw van de kerk is een investering gemoeid van zo’n 2 miljoen euro. Die hoopt de eigenaar terug te verdienen met culturele en commerciële activiteiten. Daarvoor is een manager aangesteld. Dat is Teja Peters, die onder meer bekend is als voorzitter van de Wijkraad Binnenstad Doesburg. Peters zal activiteiten moeten binnenhalen en vervolgens coördineren.

 

Gasthuiskerk 600