De groep ‘Verkeersregelaars Doesburg’ is op zoek naar mensen die een paar keer per jaar een paar uurtjes willen helpen bij het stroomlijnen van het verkeer tijdens evenementen. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden.

Doesburg is een stad waar veel evenementen en andere activiteiten worden georganiseerd. De doorstroming van het verkeer, maar bovenal de veiligheid van deelnemers, bezoekers en weggebruikers is daarbij vaak een belangrijk item waardoor er verkeersregelaars moeten worden ingezet. Gelukkig zijn er in Doesburg vrijwilligers die zich een of meerdere malen per jaar willen inzetten als evenementen verkeersregelaar. Het gaat dan om een aantal uurtjes per jaar waarbij je je inzet voor Doesburg en de Doesburgers.

De groep verkeersregelaars Doesburg bestaat uit ruim 40 personen die in wisselende aantallen en samenstelling “de weg op gaan” om daarmee de organisatie van een evenement te ondersteunen. Afgelopen jaar waren de evenementenverkeersregelaars actief bij 22 evenementen en werd er ook in buurgemeenten assistentie verleend.

Soepel laten verlopen
In het begin van elk jaar volgen de verkeersregelaars een e-learning van 1 – 1½ uur, die verplicht is om te worden aangesteld als verkeersregelaar tijdens evenementen.

De laatste jaren wordt er samengewerkt met de verkeersregelaars uit de buurgemeenten Zevenaar en Rheden om zo telkens voldoende mensen op de been te kunnen brengen. Vaak onzichtbaar voor het grote publiek, maar onmisbaar voor een organisatie leveren zij hun bijdrage. Of het nu gaat om de Avond Wandel 4-daagse, de 4 mei herdenking, Sinterklaasintocht, scootmobieltocht, midwinterhoorn wandeling, CityRun, Kadedagen, de Hanzedag, de motorrun voor gehandicapten enzovoort, altijd zijn ze present.

Gedurende het jaar wordt er telkens weer een beroep gedaan op deze groep vrijwilligers om zo een evenement soepel te laten verlopen en wij hopen dat dat ook de komende jaren zo zal blijven, maar daarvoor zijn mensen nodig.

Leefbaarheid in onze stad
Het is daarom noodzaak om op sterkte te blijven, want de vergunningverlening van een evenement kan in gevaar komen als er geen verkeersregelaars beschikbaar zijn. Een organisator kan dan gedwongen zijn om van een commercieel bedrijf mensen in te huren.

Daarom is de groep ‘Verkeersregelaars Doesburg’ op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor de gemeenschap, die een paar keer per jaar als verkeersregelaar een aantal uurtjes een bijdrage willen leveren aan een stukje leefbaarheid wat onze stad zo bijzonder maakt.

Bent u iemand die interesse heeft om verkeersregelaar te worden of kent u mensen in uw omgeving die de groep willen komen versterken en minimaal 16 jaar oud zijn, laat het dan op korte termijn weten via een mailtje aan info@verkeersregelaar-doesburg.nl . De coördinatoren van de groep verkeersregelaars Doesburg nemen dan graag contact op voor een informatief gesprek.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg