Verkeersregelaars pakken Hens van der Wal vrijwilligersprijs 2016

De verkeersregelaars van Doesburg, die zich belangeloos inzetten tijdens evenementen en activiteiten in de stad, zijn winnaar geworden van de Hens van der Wal vrijwilligersprijs 2016. In een bomvolle Gasthuiskerk kregen de verkeersregelaars de ring, cheque van 500 euro en bloemen.

De jury had dit jaar een ongelooflijk moeilijke taak’ aldus wethouder en jurylid Peter Bollen, ‘maar uiteindelijk hebben we toch een overwogen keuze gemaakt.’ De groep Verkeersregelaars bestaat, in wisselende samenstelling, uit meer dan 30 personen en is al meer dan 10 jaar actief in Doesburg.

Ze zijn onder alle weersomstandigheden inzetbaar om de veiligheid van deelnemers, bezoekers en verkeersdeelnemers te garanderen. Daarbij worden zij bij enorm veel activiteiten ingezet denk hierbij aan: de wandel 4 –daagse, Koningsdag, 4-mei herdenking, scootmobieltocht, Hanzedag, Sinterklaasintocht, Halloween.

Jury
De jury bestaande uit Richard Kok (Doesburg Direct), Ruurd Robaard (Stichting Centrum Belang Doesburg), Esther Bosgoed (Buurtacademie & Jongerencentrum 0313) en Peter Bollen, had geen gemakkelijke taak.

Peter Bollen: ‘Het lijkt misschien gemakkelijk, een verkiezing van vrijwilliger van het jaar zonder thema. Maar dat was het juist niet. We hadden geen duidelijk kaders waaraan we de inzet van de vrijwilligers konden vergelijken. In feite vergeleken we appels en peren en dat is nooit gemakkelijk.‘

Stille krachten
De motivatie om te kiezen voor de Verkeersregelaars heeft te maken met het feit dat zij de zogenaamde ‘stille krachten’ zijn. De vrijwilligers die zelden of nooit worden opgemerkt. Deze stille krachten zijn onmisbaar en verdienen een grote pluim.

Misschien juist omdat het thema ontbrak dit jaar is er een recordaantal aanmeldingen binnengekomen. Er zijn 36 aanmeldingen ontvangen voor 22 personen en/of groepen.

Goud waard
‘Zonder de belangeloze inzet van vrijwilligers, zouden veel van onze evenementen en voorzieningen niet in stand gehouden kunnen worden. De kracht van vrijwilligerswerk is dat het vanuit het hart van mensen tot stand komt en dat is naar mijn mening goud waard’, geeft wethouder Peter Bollen aan.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑