Wijkraad De Ooi in Doesburg houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) op zaterdag 25 oktober 2014 tussen 11.00 en 17.00 uur een Verkeersveiligheidsdag. Een van de activiteiten is een remwegdemo, om te laten zien hoeveel remweg een auto nodig heeft bij een noodstop.

 

Van 11.00 uur tot 12.00 uur wordt een gedeelte van de Koppelweg tussen de Goudenregenstraat en de Asterstraat afgezet met dranghekken. Daar wordt een remwegdemo gehouden. Men laat met een personenauto zien wat de remweg is bij een bepaalde snelheid. ‘Met name hier omdat het een 30 kilometerzone is, maar over het algemeen veel te hard gereden wordt’, aldus Koen Eggens namens de wijkraad.

 

Van 11.00 uur tot 17.00 uur vinden er verkeersactiviteiten plaats op het Burg.Keijserplein voor de Aldi. Dit gebeurt met medewerking van politie, brandpreventie, ANWB-Wegenwacht, een fietsenmaker die ter plaatse fietsen controleert van bewoners en winkeliers.

 

Omstreeks 15.00 uur wordt door VVN aan de wijkraad een buurtlabel uitgereikt door de wethouder Fred Jansen, de voorzitter van VVN Andre Baars en medewerkers van VVN. Namens VVN wordt aan de wijkraad De Ooi een picknicktafel geschonken. Deze wordt geplaatst in de speeltuin aan het van Tuijlplein.