D66 wil meer weten over subsidiemogelijkheid van EU

D66 Doesburg wil weten of de betreffende wethouder van Doesburg een subsidieaanvraag heeft ingediend om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Volgens oppositiepartij D66 ligt er 114 miljoen Europees geld klaar. Eind oktober moet een subsidieverzoek worden ingediend om in aanmerking te komen voor de regeling.

 

D66 stelt dat het voor Doesburg van groot belang is dat alle mogelijkheden worden benut om de werkloosheid onder jongeren tegen te gaan. ‘Bij een recente commissievergadering bleek dat de werkloosheid onder jongeren in onze stad aanzienlijk is. We onderzochten zelf welke mogelijkheden er zijn om extra middelen in te zetten en vonden een noodkreet van minister Asscher over Europees geld dat onbenut bij hem op de plank ligt’, aldus Wil Verlaan, fractievoorzitter van D66 Doesburg.

 

Volgens Verlaan heeft de Europese Unie 114 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Verlaan: ‘Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de gemeenten meerdere malen uitgenodigd tot het indienen van plannen. Als eind oktober geen plannen zijn ingediend, vervalt de subsidie. Zijn laatste oproep doet vermoeden dat er nog niet veel aanvragen zijn gedaan’.

 

D66 Doesburg gaat er vanuit dat Doesburg een aanvraag tijdig heeft ingediend en dat de noodoproep van de minister niet voor Doesburg is bedoeld. ‘Er is in Doesburg immers sprake van forse werkloosheid onder jongeren, we kunnen het geld goed gebruiken. Eerder hadden we een succesvol botenproject, waarvoor geen opvolging was vanwege gebrek aan middelen. Met subsidie uit Brussel kan een vergelijkbaar project worden opgestart. Ook kan er begeleiding en loonkostensubsidie worden verstrekt’, aldus Verlaan.

 

Het coalitieprogramma Stroomopwaarts geeft volgens Verlaan nadrukkelijk aan dat de coalitiepartijen zich willen inzetten voor werkgelegenheid van alle leeftijden. Verlaan: ‘Dat is mooi. Maar het spreekt voor zich dat je daarbij wel gebruik maakt van beschikbare middelen. Wat minder hoeft te worden bekostigd aan de ene groep komt beschikbaar voor de andere. Omdat we hierover in de raad nog geen informatie hebben gekregen willen we graag van de wethouder weten hoeveel subsidie in dit kader door Doesburg is gevraagd en waar deze subsidie voor gaat worden ingezet’.

 

 

3 reacties

 1. Marjolijn Kosterman

  Eerder hadden we een succesvol botenproject?
  Waarop is deze veronderstelling gebaseerd?
  Heb je wel eens gekeken naar de kosten/baten?
  Hoeveel mensen hebben hier een baan (uitstroom)aan overgehouden voor veeeeeeeel geld 2 jongeren?
  In Doesburg zijn bijna net zoveel uitstromers WWB naar werk als verhuizers naar een andere stad.
  Wat ik mis hier is een echt arbeidsmarkt beleid en een visie hierop met concrete doelen.

 2. Fans van der Krul

  Reactie is niet van Marjolijn maar van Frans van der Krul.

 3. Mevr. H.F. Steenbergen

  Dit is oud nieuws heeft in de telegraaf gestaan. Mij was dit al bekend. Van waar dat deze reactie zo laat is? Wordt men nu eindelijk wakker in Doesburg? Alleen de focus op jongeren vind ik wel heel makkelijk er zijn veel ouderen die ook op dit moment opzoek zijn naar een baan. Men moet zich meer consenteren om bedrijven aan te trekken in Doesburg en niet alleen richten op het toerisme. Vrijwilligersbanen kunnen worden gesubsidieerd door deze subsidie van de EU. Daarnaast creëert de regering zelf door hun eigen beleid, dat er meer werkloosheid is. Zie b.v. de thuishulpen en hoge huurlasten voor winkeliers, hoge btw accijns bij benzinepomphouders aan de grensstreek etc. Dus wees snel met de aanvraag, want tot eind oktober kan men deze subsidie nog aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑