De verbouwing van de Gasthuiskerk is voltooid en alle ruimtes worden nu ingericht en klaargemaakt voor ontvangst. Op vrijdag 29 augustus aanstaande om 16.00 uur begint de Gasthuiskerk in Doesburg officieel aan haar nieuwe leven als cultureel centrum. Voor de komende weken staan er al tal van activiteiten gepland.

 

De plannen zijn idealistisch, meldt beheerder Teja Peters, ‘Met een veelzijdige programmering een cultureel centrum maken dat is bedoeld voor zowel bezoekers uit Doesburg als uit de wijde omgeving, nationaal en internationaal. Naast de nieuwe culturele functie als klein, intiem theater zal de kerkfunctie behouden blijven.’

 

Om te garanderen dat alles tijdens de officiële opening tiptop in orde is en de geluidskwaliteit aan alle eisen voldoet, wordt de apparatuur in verschillende settingen getest tijdens een aantal gratis toegankelijke uitvoeringen in de Gasthuiskerk eind mei en in de maand juni. Belangstellende zijn welkom bij deze uitvoeringen. Reserveren is vereist. Peters: ‘U kunt gratis plaatsbewijzen afhalen bij het VVV Kantoor in de Gasthuisstraat en vóór de uitvoering bij de kerk’.

 

Het programma ziet er als volgt uit.

 

Zondag 1 juni van 15.30 tot 17.00 uur

Popkoor InCtrl olv Esther ter Steeg; het koor wordt begeleid door een combo.

 

Vrijdag 13 juni van 19.30 tot 21.00 uur

Het blazersensemble Vox Bucina. Vox Bucina heeft zich toegelegd op de muziekhistorische uitvoeringspraktijk van muziek uit de periode ca. 1450 – 1650.

 

Zondag 8 juni van 15.00 – 17.00 uur

Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Uitgevoerd door de pianisten Zwaan Stam en Eric Langedijk. Het betreft een benefietconcert voor vakantievilla De Gouden Zon, voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezinsleden. Toegang vrij – een donatie wordt op prijs gesteld. Reserveren via www.villadegoudenzon.nl

 

Op zondag 22 juni begint om 14.30 uur

De herdenking van dichter en plaatsgenoot Kees Rood. Mensen die hem goed kenden zullen spreken en er zullen gedichten van hem gelezen worden. De herdenking zal muzikaal omlijst zijn. Toegang gratis.

Gasthuiskerk

 

 

 

 

 

 

Gasthuiskerk