Op Koningsdag in Doesburg wordt een versierde voertuigenwedstrijd gehouden voor kinderen van de basisschool. Dus de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Dit jaar niet alleen fietsen maar alles waar een wiel onder zit mag. Of je nu een step, driewieler, kar, skelter zeepkist of zelfs de rollator van je oma, alles mag.

 

Het bestuur hoopt dat veel kinderen gaan nadenken hoe ze hun voertuig zullen versieren want de mooiste voertuigen winnen een prijs. Om het eerlijk te maken is de wedstrijd ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: 4 tot en met 6 jaar, 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Voor alle drie zijn er een eerste, tweede en derde prijs die door ten Dolle Grondverzet zijn geschonken.

 

De tijd van verzamelen is 13.15 uur op de hoek Zandbergstraat/Meipoortstraat en dat is ook de  plek waar je je nummer af kunt halen. Daar zal de jury alle voertuigen goed bekijken en zullen ze de ongetwijfeld moeilijke taak hebben de mooiste voertuigen uit te kiezen.

 

Na de optocht die tegen 13.45 uur vertrekt en eindigt bij het gemeentehuis zullen de prijzen worden uitgereikt door….. dat is nog een geheimpje maar dat zie je Koningsdag wel.

versierde fiets