Op vrijdag 3 november vertelt schrijfster Lydia Rood vanaf 20.00 uur in Gasthuiskerk in Doesburg over haar roman De dochter van de zeemeermin. Rood is afkomstig uit Velp en is één van Nederlands bekendste schrijfsters.

Rood schreef thrillers, romans, theaterproducties en jeugdboeken, waarvoor ze onder andere een Vlag en Wimpel en een Zilveren Griffel kreeg. Twee van haar thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop.

Haar wervelende historische roman De dochter van de zeemeermin uit 2017 is gebaseerd op de sage van de zeemeermin van Edam. De dochter van de zeemeermin is een wervelende historische roman, die zeker door de liefhebbers van haar eerdere boeken Nachtblauw, Roeien naar de Volewijck en Tulpenliefde zal worden gewaardeerd.

Edam, 1403. Tijdens een zware storm drijven woeste golven een vrouw het Purmermeer in. Groen van het zeewier wordt ze eruit gevist. In de jaren die volgen wordt de ‘Watervrouw van Edam’ een bezienswaardigheid. Goede zielen leren haar spinnen en bidden als een christenvrouw, maar de mensentaal leert ze nooit. Dan duikt er opeens een meisje uit Schotland op dat beweert haar dochter te zijn.

Lydia Rood neemt de lezer in De dochter van de zeemeermin mee naar de Middeleeuwen: een tijd van oorlog, bijgeloof en van strijd om de troon. Lydia Rood is één van Nederlands bekendste schrijfsters. Voor haar jeugdboeken ontving ze onder andere een Vlag en Wimpel en een Zilveren Griffel.

De vertelling start om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 10 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.