Zaterdag 25 juni  is er weer een vestigingwandeling door de Hoge Linie in Doesburg. Wandelaars vertrekken om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Middachtenweg en Coehoornsingel te Doesburg.

Het unieke historische vestingmonument van Menno van Coehoorn, waarmee in 1701 met de aanleg is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Ook hiervan kunnen de deelnemers op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De rondleiders zullen aan beide aspecten ruime aandacht besteden.

De vestingwandeling door de Hoge Linie wordt georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Stichting Menno van Coehoorn en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of email: museum@deroodetooren.nl.

De volgende vestingwandeling vindt plaats op zaterdag 24 september.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.