Zaterdag 20 juli is er weer een wandeling door de Hoge Linie, het unieke historische vestingmonument net iets ten noorden van Doesburg. Deelname aan de wandeling kan alleen door zich vooraf op te geven. De laatste weken is de Hoge Linie veelvuldig in het nieuws vanwege de politieke belangstelling om het gesloten gebied mogelijk gedeeltelijk of geheel open te gooien voor het publiek.

 

De wandelexcursie op zaterdag 20 juli start om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en Coehoornsingel in Doesburg. Belangstellenden dienen zich voor vrijdagmiddag 15.00 uur op te geven bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of per mail via museum@deroodetooren.nl.

 

De vestingwandeling door de Hoge Linie wordt georganiseerd door Stad en Ambt  Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Stichting Menno van Coehoorn en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

 

De volgende wandelingen vinden plaats op 17 augustus, 21 september en 19 oktober.

Kerkzanger