Zondag 21 februari brengt een kwintet van vijf klassiek geschoolde zangeressen een gevarieerd programma ten gehore in de Gasthuiskerk te Doesburg. Van ingetogen renaissancemuziek tot vrolijk klinkende Ierse volksmuziek.

Wishful Singing – de naam van het ensemble – neemt de luisteraar/kijker mee op reis langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier.Een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen. De  zangeressen combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van begin tot eind.

De zangeressen kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Daar klikte het muzikaal zo goed dat de ambitie ontstond om gezamenlijk verder te gaan in female a cappello; een relatief weinig voorkomend genre dat hun alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien is wereldwijd uniek.

Het ensemble treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op buitenlandse festivals zoals het prestigeuze City of London Festival in Londen. Ook zijn er regelmatig tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. De programma’s verrassen het publiek – waar ook ter wereld – keer op keer. Wishful Singing vergroot doelbewust en actief het repertoire voor female a cappella door regelmatig opdrachtcomposities te verstrekken. Daarnaast werken de zangeressen veelvuldig en in allerlei verbanden samen met andere musici, artiesten en jong talent.

Wishful Singing roept emoties op die variëren van verstilde ontroering tot een kriebelende lach. De individuele kwaliteit van iedere zangeres vormt de basis onder hun gezamenlijke zuiverheid, harmonie en balans. Gecombineerd met hun collectieve talent voor timing en droogkomische mimiek maakt het Wishful Singing toonaangevend in zijn genre. Wishful Singing zingt de wereld naar hun hand.

Het concert begint om 15.30 uur. Vóór en na het concert is er gelegenheid voor een drankje. Het concert duurt ongeveer een uur. Toegang 13 euro, voor 65-plus 12 euro en voor donateurs van StiDoMu 11 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

Foto: dhr. Ronald Knapp