Viking Outdoor deelnemer Adventure Race Bronckhorst

Viking Outdoor uit Doesburg neemt deel aan de Adventure Race Bronckhorst. Dit non-stop, meerdaags, multi-sport evenement vindt plaats op 25 en 26 oktober. Ook Doesburg wordt aangedaan tijdens de Adventure Race Bronckhorst.

 

Instructeurs en oud-mariniers nemen namens Viking Outdoor deel. Totaal gaat het om 8 duo’s. Het betreft een monstertocht waarin ongeveer 70 km moet worden hardgelopen, 160 kilometer op de mountainbike worden gefietst, verder wordt er gekanood en gestept. En dat alles in 24 uur.

 

Deelnemers verbranden ongeveer 11.000 calorieën en moeten beschikken over een goede conditie.

 

Adventure Racing (ook wel Adventure Sports of Expedition Racing genoemd) is een relatief jonge sport. Het kan gedefinieerd worden als een non-stop, meerdaags, multi-sport evenement. Via kaart en kompas is het de bedoeling dat de deelnemers zo veel en snel mogelijk checkpoints zoeken. Dat doen ze door middel van de onderdelen hardlopen, atb-en, kanovaren, skeeleren en bergwandelen/klimmen. Vaak komen er ook andere onderdelen bij kijken zoals een toggle, abseilen, speleologie, coasteering of raften.

 

 

1 reactie

  1. Marco Jansen

    Geen goede maar een uitmuntende conditie heb he nodig om deze 24 uurs slopende race te kunnen voltooien. Er moet+_ 280 km overbrugt worden binnen 24 uur. De instructeurs van Viking outdoor zijn dan ook een zwaar trainingsprogramma begonnen waarbij zelfs 2 leden op 19 oktober de marathon van Amsterdam gaan lopen als voor bereiding.
    QPO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑