VIT-hulp bij mantelzorg start in de regio een grootscheepse wervingsactie voor vrijwilligers met de oproep “U hebben we nodig!”. VIT-hulp bij mantelzorg voorziet als gevolg van de ontwikkelingen in de zorg een hogere belasting voor mantelzorgers. Vrijwilligers die de zorg af en toe over nemen zijn dan meer dan ooit nodig. Daarom wordt een wervingsactie gestart.

 

Per 1 januari 2015 krijgen de gemeenten er veel taken bij op het gebied van zorg en welzijn, mét daarbij een bezuinigingsopdracht. Dat betekent kort gezegd: meer inzet van mantelzorg en vrijwillige zorg en minder van professionele zorg. VIT-hulp bij mantelzorg heeft ruim 150 vrijwilligers die met regelmaat mantelzorgers te hulp schieten door de zorg even over te nemen. In de toekomst zijn echter meer vrijwilligers nodig.

 

 

VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar mensen, die af en toe voor kinderen, volwassenen of ouderen met een beperking, chronische ziekte of dementie willen zorgen. Zodat de mantelzorgers, even tijd voor zichzelf hebben. Als ‘zorgvrijwilliger’ houdt u mensen gezelschap. Samen bespreekt u wat u kan doen: een spelletje, fietsen, wandelen, televisie kijken, of gewoon een praatje maken. Met een paar uurtjes in de week helpt u een ander enorm.

 

Waardering van mantelzorgers, nieuwe ‘vrijwillige’ collega’s, mooie ervaringen én u leert nieuwe dingen, dat is het geen wat u er voor terug krijgt. VIT-hulp bij mantelzorg zorgt er voor dat u goed voorbereid aan de slag gaat. U krijgt vooraf een korte cursus, maar ook daarna nog met regelmaat gratis cursussen en scholing aangeboden. Vanzelfsprekend worden uw onkosten vergoed. U hoeft niet ver van huis, ook in uw eigen omgeving bent u hard nodig.

 

Wilt u graag wat meer informatie neem dan contact met hen op. VIT-hulp bij mantelzorg is bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur op tel. (0544) 82 00 00. U kunt ook één van de spreekuren bezoeken, hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. De mantelzorgconsulent informeert u graag over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Meer informatie hierover en ook over het vrijwilligerswerk vindt u op website, www.vithulpbijmantelzorg.nl. Zij kunnen u ook in contact brengen met andere vrijwillige zorgorganisaties in de omgeving.