Doesburg heeft het VNG-congres De Dag van de Gelderse Gemeente binnengehaald. Het congres vindt plaats op de eerste maandag van april in 2018 en naar verwachting komen vertegenwoordigers van 54 Gelderse gemeenten dan naar Doesburg.

De Dag van de Gelderse Gemeenten is de jaarlijkse bijeenkomst van de Gelderse gemeenten, georganiseerd door de VNG. Dit betekent dat elk jaar op de eerste maandag van april, mits geen feestdag, veel gemeentelijke bestuurders uit de provincie Gelderland aanwezig zullen zijn.

De dag heeft een formeel gedeelte in de ochtend, met de algemene ledenvergadering en enkele sprekers.  De definitieve agenda en het thema voor deze ochtend worden later bekend gemaakt.

Na de lunch vinden er verschillende excursies plaats. Ook deze worden nog nader ingevuld, maar er zal een gevarieerd aanbod komen met voor elke bestuurder iets interessants. Denk hierbij aan een stadswandeling of een bedrijfsbezoek.

Op deze manier kan Doesburg laten zien welke diverse en aantrekkelijke elementen onze stad rijk is. De dag zal afgesloten worden met een borrel in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Het is een dag waarbij ook aandacht is voor regionale en lokale media. Voor Doesburg is het een uitgelezen kans om zichzelf te presenteren aan de provincie en de regio.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.