Doesburg staat zondag 7 april weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Er is weer een vol programma opgesteld voor deze voorjaarseditie.

Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Er is een breed scala aan kunst, muziek, ambacht en bijzondere producten te ontdekken. De mooie binnenstad is een bezoek meer dan waard.

Atelier de Benedentuin staat geheel in het teken van Doesburg. Nieuw is het drieluik van de loods aan de Turfhaven met herkenbare onderdelen van de oude kraan en andere daar aanwezige objecten. Daarnaast moderne stadsgezichten van o.a. de Koppelweg, IJsselkade maar ook het prachtige landschap van de Liemers. Uiteraard ontbreken de stadsgezichten met zicht op Doesburg vanaf de overzijde van de IJssel niet.

De Gasthuiskerk reserveert op deze middag haar maandelijkse open podium voor musicerende en dansende kinderen, met of zonder hun (muziek)docenten. Samen met andere Doesburgse organisaties speelt de Gasthuiskerk hiermee in op de landelijke Kindermuziekweek die duurt van 4 tot en met 14 april.

Begin dit jaar zijn in atelier de Timmi een aantal dagdelen georganiseerd waarin werd geëxperimenteerd met verschillende tekenmaterialen en verschillende composities op verschillende dragers. Deelnemers reageerden enthousiast op deze vorm van samen werken en samen leren.

Dat heeft ertoe geleid dat de Timmi op 7 april weer een open dag houdt. Zowel deelnemers als Janny Jaspers, initiatiefnemer van dit geheel, kunnen vragen beantwoorden. Tevens wordt het ontwikkelingsproces van de deelnemers in beeld gebracht en is werk van Janny Jaspers te zien.

Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er tot 23 juni een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.

Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.