Doesburg heeft een bed & breakfast-schip. Het gaat om een proef van twee jaar. Afgelopen week werd het contract tussen schipexploitant en gemeente getekend.

In oktober vorig jaar schreef DoesburgDirect.nl al over het plan van Silvoldenaar Roy Verheij om een bed & breakfastaccommodatie op een schip in de Turfhaven te realiseren. Met het ondertekenen van de overeenkomst is dit plan een feit.

Het gaat om een klassiek motorschip, passend binnen de authentieke sferen van Doesburg. Gasten van het B&B-schip genieten van het ontbijt van B&B Hooge Huys op de Ooipoortstraat.

Het schip is ruim 16 meter lang en 4,2 meter breed en heeft 6 vast slaapplaatsen. De Johannes F, zoals het schip heet, heeft centrale verwarming en stroom aan boord. Het schip wordt ook ingezet voor chartervaarten.

Het huidige vastgestelde kampeer- en havenreglement van de gemeente Doesburg voorziet niet in de uitgifte van ligplaatsen voor commerciële doeleinden. Om die reden zijn er afspraken vastgelegd in een overeenkomst.

In de overeenkomst is onder andere vastgelegd dat het om een proefperiode van twee jaar gaat. Daarna wordt de exploitatie van het B&B-schip geëvalueerd. Wanneer de exploitatie voldoet aan de verwachtingen, kan een vaste ligplaats worden gecontinueerd.

Wethouder Ellen Mulder is blij met de jongste aanwinst op het gebied van toerisme-accommodaties. ‘De opening van het B&B-schip is een mooie stap richting meer levendigheid waarbij de Turfhaven de plek in Doesburg krijgt die het verdient. Naast alle historische parels in de binnenstad hebben we nu ook een prachtige passende historische aanblik richting het water’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.