De eerste Kidsweek/Huttendorp in Doesburg sinds lange tijd krijgt een vervolg. Vanwege een succesvol verlopen jeugdactiviteit heeft de organisatie kenbaar gemaakt ook volgend jaar een Kidsweek/Huttendorp te houden in de zomervakantie.

 

Van maandag 29 juli tot en met donderdag 1 augustus vond de eerste Kidsweek/Huttendorp plaats. Een groep van 50 kinderen in de leeftijd van de basisschool hebben een indrukwekkende week beleefd met het all-inclusive concept van het Jongerencentrum 0313.

 

Voor slechts 10 euro konden de kinderen van 10.00 u tot 16.00 uur hun eigen hut bouwen, meedoen aan spelen, kregen iedere dag een gezonde lunch en diverse malen per dag drinken.

 

De kinderen mochten na de feestelijke opening door clown Toontje uit Zevenaar eerst hun naam op een T-shirt verven, zodat iedereen elkaar snel leerde kennen. Daarna mochten ze hun eigen team samenstellen, om vervolgens onder leiding van een teamleider een plan te maken hoe de hut te gaan opbouwen.

 

Er waren ruim voldoende houten pallets aanwezig die door de Koninklijke Rotra waren geschonken en afgeleverd. De kinderen hadden hun eigen gereedschap meegenomen, zodat ze naar hartenlust konden timmeren, zagen en naar eigen inzicht de hut konden vormgeven.

 

Iedere teamleider liet zoveel mogelijk ieder kind zijn eigen ideeën realiseren, maar wel zodanig dat er een gezamenlijke hut werd gerealiseerd. Een prachtige uitdaging voor zowel de teamleider als de kinderen. Iedere middag werd de lunch klaar gemaakt door een aantal vrijwilligers, die ervoor zorgden dat de huttenbouwers voldoende energie hadden om door te bouwen.

 

Dankzij de lokale supermarkt in de Ooipoortstraat in Doesburg kregen de kinderen ook heerlijk vers fruit en zorgden Lekkersz&Zo voor een verkoelend ijsje. Nadat de hut stevig in elkaar zat konden de kinderen aan het verven en decoreren. De verf werd gesponsord door de Firma Riewald en de Schildersschool beiden uit Doesburg en laatstgenoemde zorgde ervoor dat de kinderen een creatief lesje schilderen kregen.

 

De hutten werden naar de dag verstreek steeds kleurrijker en sommigen kinderen wisten niet van ophouden. Gelukkig waren de meeste ouders zo verstandig geweest de kinderen oude kleding aan te geven, daar de meeste kinderen zeer kleurrijk en creatief huiswaarts keerden.

 

De laatste dag van het Huttendorp bouwen vroeg om een feestje: met tropische temperaturen van rond de 30 graden realiseerden de organisatie een spectaculaire afsluiting met een waterballet aan spelen. Op het einde van de dag waren de ouders van harte welkom om de hutten te bewonderen en tevens een feestelijke afsluiting bij te wonen.

 

Clown Toontje toverde de laatste trucjes uit haar doos en wist te vermelden dat er volgend jaar weer een prachtig huttendorp zal komen. ‘Alle dank voor het enthousiasme en de enorme inzet van vele vrijwilligers en uiteraard ook dank aan SC Doesburg die de velden en de kantine ter beschikking stelden’, aldus Desiree Kester namens de organisatie.

Huttendorp