Bij Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg werd kort voor de schoolvakanties het muzikale jaar afgesloten. De inmiddels traditionele voorspeelochtend zorgde misschien wel voor meer spanning voor de leerlingen, dan bij het volgen van de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. De leerlingen laten twee keer per jaar aan papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en vriendjes horen hoe ze vooruit zijn gegaan met hun muzieklessen.

 

Alle leerlingen krijgen muziekles bij de vereniging en als ze de meeste noten kunnen spelen, mogen ze al snel meedoen in het opleidingsorkest. Dat oefenen is niet echt spannend, als er geen optreden aan vast zit. Dus op de voorspeelochtend spelen alle leerlingen, alleen of met iemand anders een stukje voor.

 

Op de foto is zelfs een trio te zien van dirigent en docent Hans Hilferink, jongste leerling trompet Nina Groot-Wassink en geoefende trompetspeler Dirk Spanjer. Alle leerlingen van verschillende niveaus en diverse instrumenten kwamen aan bod deze ochtend. Natuurlijk werd ieder optreden goed beloond met een daverend applaus.

 

Tussen de solo-optredens van de leerlingen door speelde het opleidingsorkest. Dit orkest bestaat uit beginnende leerlingen en een paar gevorderde muzikanten ter ondersteuning. Zij speelden deze ochtend liedjes van verschillende landen, waaronder ook een liedje uit Mexico en Brazilië. Dat was een leuke timing door Hans Hilferink, initiatiefnemer van de voorspeelochtenden, zo met het WK. Natuurlijk waren de andere muziekdocenten, John Elferink (hout) en Truus Siddré (dwarsfluit) ook aanwezig om hun leerlingen mentaal te ondersteunen.

Voorspeelochtend